poniedziałek, 23 lutego 2015

Zupa kalafiorowa




Składniki:
  • 1 średni kalafior 
  • 4 skrzydełka kurczaka
  • 2 średnie marchewki 
  • 1 pietruszka 
  • 1 mały seler
  • koperek
  • 1 mała cebula
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • sól 
  • pieprz
Sposób przygotowania:
Pokroić marchewkę w talarki, pietruszkę, seler i cebulę w małą kostkę. Kalafior podzielić na różyczki. Zalać skrzydełka litrem wody. Zagotować i usunąć szumowiny. Dodać warzywa i gotować do miękkości. Posiekać koperek i natkę pietruszki. Dodać do zupy, podprawić śmietaną.
Mięso wyjąć lub podawać z mięsem. przepis pochodzi ze strony smakizycia.pl. Smacznego

Brak komentarzy:

Przyciski Listonic